Mimarlık Bölümü - Ödül ve Başarılar

MİMARLIK BÖLÜMÜ

Ödül ve Başarılar

*Murat Özkan, Mehmet Emin Yılmaz / 2001 / 7. Uskon Uzay Sistem Öğrenci Yarışması / Uskon A.Ş. / 2.’lik Ödülü.

*Mehmet Emin Yılmaz, Murat Özkan / 2001 / 7. Ytong Güvenli Yapı Tasarımı Konulu Öğrenci Proje Yarışması / Türk Ytong Sanayi A.Ş. / Mansiyon.

*Binnur Tulga / 2002 / Mimari Proje Öğrenci Yarışması / Türk Serbest Mimarlar Müşavirler Derneği / Başarı Ödülü.

*Ümran Yılbaşı / 2005 / UMOP Mimarlık Öğrencileri Uluslararası Proje Yarışması / Mimarlar Odası Antalya Şubesi / Teşvik Ödülü.

*Engin Özden / 2006 / Kalesinterflex Üniversitelerarası Ulusal Tasarım Yarışması (Kategori: Mimarlık, Mekan ve Kalesinterflex) / Çanakkale Seramik & Kalebodur / Teşvik Ödülü.

*Tursunbay Hojiyazov / 2006 / MimED 2006 Yılı Mimarlık Bölümleri Öğrenci Ödülleri - 1. Yıl Ödülleri / Mimarlık Eğitimi Derneği / Jüri Özel Ödülü.

*Engin Özden, Melek Akçadoğan, Sezin Hekimoğlu / 2007 / Kent Düşleri I – Ulucanlar Merkez Kapalı Cezaevi Ulusal Fikir Yarışması / TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi ve Ankara Barosu / Çağdaş Hukukçular Derneği Özel Ödülü.

*Durduşen Çetin / 2007 / Kent Düşleri I – Ulucanlar Merkez Kapalı Cezaevi Ulusal Fikir Yarışması / TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi ve Ankara Barosu / Esenkent Kültür ve Sanat Vakfı Özel Ödülü.

*Beste Alir (Mim. Böl. Öğr.), Haldun Özkurt (End. Tas. Böl. Öğr.), Fulya Canbazoğlu (End. Tas. Böl. Öğr.) / 2007 / Kalesinterflex ile Yeni Açılımlar Konulu Öğrenci Proje Yarışması (Sınırlı yarışma) / Kalesinterflex Mutfak Tasarımı / Kale Seramik A.Ş. / 2.’lik Ödülü.

*Karabulut Kısa, Enis Şengezer, İbrahim Erol / 2007 / Kalesinterflex ile Yeni Açılımlar Konulu Öğrenci Proje Yarışması (Sınırlı yarışma) / Kalesinterflex Hareketli Cephe Projesi / Kale Seramik A.Ş. / 3.’lük Ödülü.

*Görkem Işıkçı, Seher Saraçoğlu / 2007 / Kalesinterflex ile Yeni Açılımlar Konulu Öğrenci Proje Yarışması (Sınırlı yarışma) / Müze / Kale Seramik A.Ş. / Sergileme.

*Betül Yıldırım, Refika Firuze Çelik / 2007 / 3. Üniversitelerarası Knauf Alçıpan Proje Yarışması / Knauf A.Ş. / 3.’lük Ödülü.

*Medet Serdar Eren / 2007 / Gardens of the Eggenberg Brevery in Cesky Krumlov (PRAG) / Xella International Students’ Competition 2006-2007 / Ytong / 2. Mansiyon Ödülü.

*Mercan Doğan, Duygu Mersin / 2007 / Mimarlık ve Eğitim Kurultayı 4 / “Mimarlık ve Eğitimi / Süreklilik ve Değişim” Öğrenci Fikir Yarışması / TMMOB Mimarlar Odası / 2.’lik Ödülü.

*Alper Gül, Yusuf Demirezen, Sinan Abay, Şenol Coşar, Muhammet Çiftçi / 2008 / Tuğla ve Tasarım (Sınırlı yarışma) / Işıklar Pazarlama A.Ş. Klinker Grubu  / Bartın – Safranbolu Gezisi ve Işıklar Roadshow Türkiye Finaline katılım Ödülü.

*Mahmut Yıldız (Mim. Böl. Öğr.), Selim Eken (İnş. Müh. Böl. Öğr.) / 2008 / PROSteel Çelik Yapı Tasarımı Öğrenci Yarışması 2008 / Sergi Mekanlarının Düzenlenmesi (EXPO Merkezi) / Türk Yapısal Çelik Derneği ve Borusan Mannesmann Boru / Teşvik Ödülü.

*Merve Acar, Muhammet Çiftçi / 2010 / Üniversitelerarası 6. Knauf Alçıpan Proje Yarışması (Konser ve Gösteri Merkezi) / Knauf A. Ş. / Birincilik Ödülü.

*Can Ulusoy (Mim. Böl. Öğr.), Cihan Yıldırım (Mim. Böl. Öğr.), Makbule Büyükkök (Mim. Böl. Öğr.), Mert Türközü (Mim. Böl. Öğr.), Muhammet Çiftçi (Mim. Böl. Öğr.), Atalay İlhan (İnş. Müh. Böl. Öğr.) / 2010 / Design&Construct'10 Çelik Köprü Yarışması / Boğaziçi Üniversitesi, Yapı Kulübü / Estetik dalı Birincilik Ödülü.

*Dilek Aslan / 2012 / İş Sağlığı ve Güvenliği Uluslararası Kısa Film Festivali Ödülleri / Anadolu Üniversitesi İBF ve MMF / Dilek Aslan yönetmenliğini yaptığı ''Ağıt'' filminden dolayı ödüllendirilmiştir. / 3.’lük Ödülü.

Daha önceki yıllara ulaşmak için tıklayınız.