Çağdaş öğrencilerinin maketi ikinci oldu

http://e-gazete.anadolu.edu.tr/veriler/2013/01/1358780784_ozelcagdas.jpg21 Ocak 2013 Tarihinde eklendi

Tepebaşı Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Fotoğraf Sanatı Derneği (EFSAD), Tusaş Motor Sanati (TEI), Türkiye Endüstriyel Tasarım Öğrencileri Platformu'nun (TETÖP) iş birliğiyle gerçekleştirilen "Geleceğin Hava Taşımacılığı" yarışmasının ödül töreni 18 Ocak Cuma günü yapıldı. Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde yapılan törende açılış konuşmasını Anadolu Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı aynı zamanda "Geleceğin Hava Taşımacılığı" yarışmasının Jüri Başkanı Prof. Dr. Sevin Aksoylu yaptı. Açılış konuşmasının ardından TEI Genel Müdürü Akın Duman, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kasım Çoban konuşmalarını gerçekleştirdi.

9 kişilik jüriden oluşan yarışmaya Eskişehir genelinde 17 okul katıldı. Yarışmaya Özel Çağdaş İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı ve Fen Bilgisi öğretmeni Berrin Kalyoncuoğlu danışmanlığında 7'nci sınıf öğrencileri katıldı. Çağdaş öğrencilerinin yapmış olduğu maketin isminin ve teknik özelliklerinin yaratıcılığı jürinin beğenisini çekti. Çekişmeli geçen yarışmada Özel Çağdaş İlköğretim Okulu "JETPACK" isimli hava aracı maketleriyle ikincilik derecesine layık görüldü. Öğrenciler ödüllerini TEI Genel Müdürü Akın Duman'dan aldılar. Çağdaş öğrencileri üstün başarılarından dolayı Çağdaş’lı olmanın ayrıcalığını bir kez daha yaşadılar.

Onur Demir (Haber Merkezi)