Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencileri pişirme ünitesi tasarım projesi

''Pişirme Ünitesi Tasarımı Projesi'' sonuçlandı

13 Kasım 2013 Tarihli e-gazete; Anadolu Haber, 25 Kasım 2013-1 Aralık 2013, Sayı: 691

http://e-gazete.anadolu.edu.tr/veriler/2013/11/1384353407_pisirmeunitesi.jpgAnadolu Üniversitesinin üniversite-sektör iş birliğini artırmak ve teşvik etmek amacıyla 2 sektör arasında uyumlaştırıcı görevi üslenmek üzere oluşturduğu ANATEK Teknoloji Transfer San. ve Tic. AŞ'nin ilk projesi olma özelliği taşıyan Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü öğretim elemanları ve öğrencilerinin yürüttüğü proje sonuçlandı. Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü'nün ANATEK Teknoloji Transfer San. ve Tic. AŞ aracılığıyla Merzifon’da faaliyet gösteren Vinola Ankastre AŞ ile ortaklaşa olarak Eylül-Ekim 2013 dönemini kapsayan süreçte gerçekleştirmeyi planladığı “Pişirme Ünitesi Tasarımı Projesi” 23 Ekim'de sonuçlandırıldı. Projenin final sunum ve değerlendirmesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü'nde gerçekleştirildi.

Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ender Suvacı, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevin Aksoylu, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Berna Üstün, ANATEK Genel Müdürü Yeliz Erkoç, Vinola Ankastre firma yetkilileri ve projede görev alan Yrd. Doç. Füsun Curaoğlu, Öğr. Gör. Levent Burgazlı, Arş. Gör. Duysal Tütüncü, Arş. Gör. Gizem Hediye Eren ve İsmail Hakkı Dut ile öğrencilerin katıldığı törende, toplam 8 öğrenci ürettikleri projelerin sunumu ve değerlendirmesi yapıldı.

Yeni malzeme, üretim yöntemleri, teknoloji ve değişen kullanıcı alışkanlıklarına yönelik yenilikçi ve gelecekçi önerilerin sunulduğu projelerde, katılımcıların yaptığı değerlendirme sonucu seçilen 4 proje, Vinola Ankastre AŞ tarafından ödüllendirildi. Diğer projeleri tasarlayan öğrencilere de teşvik amaçlı küçük ödüller dağıtıldı.

Firma yetkilileri tarafından oldukça beğenilen projeler arasından seçilenlerin, en kısa zamanda üretime alınacağı ve ürünlerin piyasada yer alması için firma tarafından hızlı bir çalışma başlatılacağı da ifade edildi.

Meral Tosun (Haber Merkezi)