Mimarlık Tasarım Fakültesi Herzaman Sektörün İçinde

Eskişehir Hürriyet Gazetesi'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Söz konusu haber, gazetenin 2. sayfasında yer almaktadır.

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi her zaman sektörün içinde

http://e-gazete.anadolu.edu.tr/veriler/2013/10/1380801856_sergi.jpg03 Ekim 2013 Tarihinde eklendi

Anadolu Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Öğrenci Merkezi’nde düzenlediği kokteylle öğrencilerinin 2012-2013 öğretim yılında yapmış olduğu çalışmaları sergiledi. 2 Ekim Çarşamba günü gerçekleşen kokteyle Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın ile birçok davetli akademisyen ve öğrenci katıldı.

Çalışmaları tek tek inceleyip bilgi alan Rektör Aydın “2013-2014 Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti kapsamında yürüyen projelere paralel olarak Anadolu Üniversitesi 2013-2014 eğitim öğretim yılını bugün açtık. Aynı günlerde de Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğrencilerimizin gerçekten gurur verici çalışmaları sergileniyor. Gördüğünüz gibi çok güzel, üzerinde çok iyi çalışılmış örnekler var. Öğrencilerimizin hepsini tebrik ediyorum. 'Bu projeleri nasıl arttırabiliriz, yaşama nasıl aktarabiliriz?' diye hocalarımızla tartışıyoruz. Emeği geçen herkesi kutluyorum, onlara bu güzel çalışmalarından dolayı teşekkürler ediyorum.” dedi.

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevin Aksoylu ise önceden belirlenmiş dersliklerde yapılan formel eğitimin yanında sergi, konferans ve kolokyum gibi informel eğitimlere de çok önem verdiklerini ve bu tür etkinlikleri desteklediklerini ifade etti. Prof. Dr. Aksoylu ayrıca “Fakültemizde bulunan bölümler her yıl sektörlerinin içinde bulunuyor. Endüstriyel Tasarım Bölümü sanayi ile iş birliği yaparak bitirme projelerini sanayi ile birlikte gerçekleştiriyor ve bitirme sergisi açıyor. Moda Tasarımı Bölümü yaptığı çalışmalarla ilgili bazı firmalarla anlaşarak yıl sonunda bir defile düzenliyor. Mimarlık Bölümü sektöründe uzman kişilerle iş birliği yaparak projeler üretiyor. Her yıl ve her dönem sınırlarımızı daha yükseğe taşıyoruz. Bu amaçla da bu tarz projeler gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerimi kutluyorum ve başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

İdris Can Özcan (Haber Merkezi)