Mevlana Öğrenci Değişim Programı

Mevlana Değişim Programı, yurt içinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurt dışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini gerçekleştirmeyi amaçlayan bir programdır. 23 Ağustos 2011 tarih ve 28034 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yönetmelik ile birlikte yurt dışındaki yükseköğretim kurumları ile ülkemizdeki yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişiminin önü açılmıştır.

Değişim Programı'na katılmak isteyen öğrenciler en az 1, en fazla 2 yarıyıl eğitim için; öğretim elemanları ise en az 1 hafta, en fazla 3 ay süreyle yükseköğretim kurumlarında ders vermek üzere programdan faydalanabilir. Benzer şekilde dünyanın bütün bölgelerinden de öğrenci ve öğretim elemanları, Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarına program kapsamında gelerek eğitim-öğretim faaliyetlerine katılabilir.

Mevlana Öğrenci Değişim Programı ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız: