"Alçıyı Kalıbından Çıkar!" isimli Kabuk Tasarımı Yarışması

Anadolu Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü MİM118 Temel Tasarım II (A-C) dersi kapsamında ABS Alçı ve Blok Sanayi A.Ş. işbirliği ile 30 Mayıs 2018 tarihinde "Alçıyı Kalıbından Çıkar!" isimli Kabuk Tasarımı Yarışması gerçekleştirilmiştir. Temel Tasarım II dersi final çalışmalarını öğrencilere yarışma ve jüri deneyimini de göstererek değerlendirmek amacıyla yapılan yarışmaya Mimarlık ölümü 1. sınıf öğrencilerinden 70 kişi katılmıştır. Yarışmanın jüri üyeliğini ABS Alçı ve Blok Sanayi A.Ş.'den Sedat AKKUŞ, Bikem KALENDER, Bülent KARAGÖZ, Devrim AYDIN, Ergin ALBAYRAK ve Pelit SAYDANOĞLU, Anadolu Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nden ise Prof. Dr. Alper ÇABUK, Prof. Dr. Nuray ÖZASLAN, Doç. Dr. Emrah GÖKALTUN, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet İNCEOĞLU, Dr. Öğr. Üyesi Betül EKİMCİ, İsmail KANBER ve Araş. Gör. Gamze ŞENSOY yapmıştır. Yarışma kapsamında kendilerinden kentsel mekânda bir yer belirlemeleri ve bu yerin imkânlarını göz önünde bulundurarak alçı malzemesi ile bir kabuk tasarımı yapmaları beklenen öğrencilerin sunumları dinlenmiştir.Sunumlar sonrası değerlendirme yapılmış ve birincilik, ikincilik, üçüncülük ve jüri özel ödülü kategorilerinde dört gruba ödül dağıtımı gerçekleşmiştir. Yarışmanın, 1. sınıf öğrencileri için, tüm mimarlık süreçleri boyunca karşılacakları bir durum olan, tasarımlarını topluluk önünde ifade edebilme deneyimi açısından iyi bir başlagıç olduğunu düşünülmektedir. Ayrıca, yarışmaya hazırlık süreci boyunca grup arkadaşları ile koordine bir şekilde çalışmayı deneyimlemeleri öğrencilere oldukça önemli bir katkı sağlamıştır.