18. Yüzyılda Batı Avrupa Mimarlığı

Yrd. Doç. Dr. Çağla CANER YÜKSEL, Mimarlık Bölümü’nün düzenlediği seminerde 18. yüzyıl Batı Avrupa mimarlığını hazırlayan kuramsal çerçeveyi anlattı.

Anadolu Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü, 30 Mart 2017 Perşembe günü “Moderniteye Hazırlık: Aydınlanma Çağı ve 18. Yüzyıl Batı Avrupa Mimarlığı” adlı bir seminer düzenledi. Başkent Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Çağla CANER YÜKSEL’in konuşmacılığını yaptığı etkinlik, Mimarlık Tasarımı Kuramları dersi kapsamında gerçekleştirildi. Seminer, Mimarlık Bölümü D1 Salon’da 3. ve 4. sınıfların katılımıyla yapıldı.

Mimarlık Bölümü öğrencilerine bilgilendirme amacıyla düzenlenen seminerde Yrd. Doç. Dr. CANER YÜKSEL, 18. yüzyıl Batı Avrupa mimarlığını hazırlayan kuramsal çerçeveyi slayt gösterisi eşliğinde sundu. Mimarlık Tasarımı Kuramları dersi yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Hatice Günseli DEMİRKOL, etkinlikle ilgili “Öğrencilerin zevkle ve ilgiyle dinlediği bir sunum oldu.” dedi.