29 Öğrencinin Projesi Sergilendi

Endüstriyel Tasarım Bölümü’nün Ürün Tasarımı III dersinde üretilen ve sergileme ünitelerinden oluşan “Kendi Kendini Sergileyen Sergi Birimi Sergisi”nde 29 öğrencinin 10 projesi yer aldı.

Anadolu Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü, 24 Nisan 2017 Pazartesi günü “Kendi Kendini Sergileyen Sergi Birimi Sergisi”ni düzenledi. Yrd. Doç. Nazmiye ÖZTÜRK, misafir öğretim elemanı Tahsin DEMİR ve Serpil ERDEN yürütücülüğündeki ve Arş. Gör. Özgün DİLEK asistanlığındaki Ürün Tasarımı III dersi projelerinden oluşan sergiye, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Emrah GÖKALTUN ve Doç. Cafer ARSLAN ile Endüstriyel Tasarım Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Emre TÜFEKÇİOĞLU da katıldı. Endüstriyel Tasarım Bölümü’nde açılan sergide, 29 öğrencinin 10 çalışması yer aldı.

Bir açılış konuşması yapan Yrd. Doç. ÖZTÜRK, sergideki ürünlerin 2016-2017 Güz Dönemi’ndeki Ürün Tasarımı III dersi projeleri olduğunu belirtti. ÖZTÜRK, sözlerine şöyle devam etti: “Proje, ahşap imalat teknolojilerini araştırmak ve deneyimlemek amacıyla kurgulandı. Aynı zamanda bir amacı daha vardı. Ahşap imalatını öğrenirken bu süreç, nasıl eğlenceli bir süreç hâline gelir? Bu eğlence kısmında kendi kendini neden sergiliyor bir sergi ünitesi, burada bu cevabı bulabilirsiniz.”

Tahsin DEMİR de yaptığı konuşmada şu sözleri dile getirdi: “Ürün tasarımını yaparken denemekten ve yanılmaktan korkmadığınız için ben hepinize teşekkür etmek istiyorum. Samimi bir şekilde projeye sarıldınız. Birçoğunuzun ahşap malzeme ve diğer yardımcı malzemelerle tasarımın nasıl yapılacağı ile ilgili soruları vardı. Ama keyif aldığınızı düşünüyoruz.” Doç. ARSLAN da dersi yürüten öğretim elemanlarına ve öğrencilere teşekkür etti. Daha sonra Dekan Yardımcıları tarafından ders yürütücüleri ve öğrencilere “Katılım Belgeleri” verildi ve ardından sergi gezildi.

“Kendi Kendini Sergileyen Sergi Birimi Sergisi”, Endüstriyel Tasarım Bölümü’nde 28 Nisan 2017 tarihine kadar açık kalacak.

Haber ile ilgili Anadolu Üniversitesi e-Gazete'de yayınlanan haber için tıklayınız: