Ali Uzay PEKER, Ortaçağ’daki Mimari Tasarımı Etkileyen Anlam Dünyasını Anlattı

Mimarlık Bölümü’nün düzenlediği konferansta Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Uzay PEKER, Ortaçağ’daki Türk mimarisini etkileyen inanç ve kültür bağlamını değerlendirdi.

Anadolu Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü, 29 Mart 2017 Çarşamba günü “Ortaçağ’da Türk Dönemi’nde Evren Algısı ve Mimari Tasarım” adlı bir konferans düzenledi. Mühendislik Fakültesi Seminer Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden Prof. Dr. Ali Uzay PEKER konuşmacı olarak yer aldı. Konferansa, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekan Vekili ve Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nuray ÖZASLAN, Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Canan PARLA, Mimarlık ve Sanat Tarihi Bölümleri öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. PEKER, konuşmasına postmodernizmin mimarlık teorisyeni Charles JENCKS’in kitabını anlatarak başladı. Ortaçağ’da Orta Doğu’da evren algısı hakkında bilgilendirme yapan konuşmacı, slayt gösterisi eşliğinde bunun örneklerini gösterdi. PEKER, Selçuklu Dönemi mimarisinden de örnekler vererek o dönemin tarihsel algıları ve mimari tasarımı üzerinde durdu.

Etkinlik sonunda Prof. Dr. Nuray ÖZASLAN tarafından Prof. Dr. Ali Uzay PEKER’e bir “Teşekkür Belgesi” verildi.

Haber ile ilgili Anadolu Üniversitesi e-Gazete'de yayınlanan haber için tıklayınız: