“Bir Fikrim Var” Mezuniyet Sergisi Açıldı

Endüstriyel Tasarım Bölümü, 37 öğrencinin bitirme projelerinden oluşan çalışmalarını “Bir Fikrim Var” mezuniyet sergisinde buluşturdu.

Anadolu Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü, 29 Mayıs 2017 Pazartesi günü “Bir Fikrim Var” adlı mezuniyet sergisini Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci GÜNDOĞAN katılımıyla açtı. Öğr. Gör. Dr. Atınç ÖZDEMİR, Öğr. Gör. Serpil ERDEN ve Öğr. Gör. Benan KAPUCU’nun danışmanlığındaki 2016-2017 Öğretim Yılı’na ait 37 mezuniyet projesi, Açıköğretim Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Danışmanlık Birimi’nde sergilendi. Sergiye; Rektör Prof. Dr. Naci GÜNDOĞAN, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel GÜNEY, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Nuray ÖZASLAN, Endüstriyel Tasarım Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Emre TÜFEKÇİOĞLU, Moda Tasarımı Bölüm Başkan V. Doç. Dr. Nilay ERTÜRK ve fakülte öğretim elemanları ile öğrencileri katıldı.

Prof. Dr. ÖZASLAN, açılış konuşması yaptığı sergide şunları söyledi: “Endüstriyel Tasarım Bölümü’müz tarafından hazırlanan bir dönemin sonundaki bu güzel ve özverili ürünlerin sergi açılışı için hepiniz hoş geldiniz. Yaratıcı ve problem çözümüne dönük ürünlerden oluşan güzel bir sergi olduğunu görüyoruz. Bu serginin oluşmasında emeği geçen başta sevgili öğrencilere ve sevgili öğretim elemanlarına çok teşekkür ediyorum. Ellerinize sağlık.”

Rektörümüz Prof. Dr. GÜNDOĞAN da öğrencileri tebrik ederek başladığı konuşmasında, şu sözlere yer verdi: “Gerçekten tasarım hem günümüzün hem de geleceğin çok önemli alanlarından bir tanesi. Ben çok şanslı olduğunuzu düşünüyorum; hem mesleki hem önümüzdeki dönemde hayat çizginiz açısından böyle bir alanı seçmiş olmanızın gerçekten değerli olduğunu düşünüyorum. Ben de üniversitemizin böyle güzel ve değerli bir bölüme sahip olmasından dolayı son derece mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Öğrenciliğiniz sonrasında da çalışma hayatına atıldığınızda Türkiye’nin önemli markalarını tasarlayan kişiler, sizler olacaksınız. Bundan hiç kuşkum yok. Zaten yaptığınız çalışmalar, bize bu ışığın olduğunu gösteriyor. Bu anlamda sizleri tebrik ediyorum. Ayrıca bu bitirme projelerini hazırlatan öğretim elemanlarımızı da özellikle tebrik etmek istiyorum. Umarım bu işler, size yol gösterecek ve sizi motive edecek çalışmalar olacaktır. Bundan sonraki hayatınızda ve çalışmalarınızda da başarılar diliyorum. Üniversite olarak bu alana hizmet etmiş olmaktan da büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. Hepinizin emeğine sağlık.”

Sergi, 12 Haziran 2017 tarihine kadar açık kalacak.

Haber ile ilgili Anadolu Üniversitesi e-Gazete'de yayınlanan haber için tıklayınız: