Cam Üretim Tekniklerini Yerinde Gördüler

Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencileri, İstanbul Niche Glass, Tavcam ve Camhane’ye düzenlenen gezide, cam üretim tekniklerini fabrika ortamında inceleme fırsatı yakaladı.

Anadolu Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü, 6 Nisan 2017 tarihinde İstanbul Niche Glass, Tavcam ve Camhane’ye bir teknik gezi düzenledi. Cam Teknikleri dersi kapsamında gerçekleştirilen gezi, cam üretim tekniklerini fabrika ortamında görmek amacıyla yapıldı. Etkinliğe, Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğr. Gör. Mehmet Emin ARSLAN ve misafir öğretim elemanı Yasemin ASLAN BAKİRİ ile 3. ve 4. sınıflardan 12 öğrenci katıldı.

Geziye katılan öğrencilerden Kıvılcım ÇAĞATAY, ziyaretin kendilerine ne katkısı olduğu ile ilgili “Cam üretim tekniklerini, fabrikada gözlemleme şansı yakaladık. Hem yarı otomatik üretimi hem de el yapımı üretimi gördük. Bunun yanında cam üflemeyi deneyimledik, çok güzeldi. Okul hayatımdaki en eğlenceli ve öğretici geziydi.” diye konuştu.