Emre PUSAT, “Mimarlıkta Strüktür Sistemleri”ni Anlattı

Mimarlık Bölümü’nün gerçekleştirdiği “Mimarlıkta Strüktür Sistemleri” adlı etkinlikte konuşmacı İnşaat Mühendisi Emre PUSAT, taşıyıcı sistem kurulumu ve elemanları hakkında öğrencileri bilgilendirdi.

Anadolu Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü, 22 Mart 2017 Çarşamba günü "Mimarlıkta Strüktür Sistemleri" konulu bir seminer düzenledi. İnşaat Mühendisi Emre PUSAT'ın konuşmacı olarak katıldığı etkinlik, Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Seminere; Mimarlık Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Aslı ÖZÇEVİK, Yrd. Doç. Dr. Mehmet İNCEOĞLU, Arş. Gör. Ayşe Deniz YEŞİLTEPE ve Arş. Gör. Sertan BAKAR ile Mimarlık Bölümü öğrencileri katıldı.

Taşıyıcı sistem tasarımının tanımını yaparak başladığı seminerde İnşaat Mühendisi PUSAT, daha sonra taşıyıcı sistem elemanlarını anlattı. Emre PUSAT; bu elemanları slayt gösterisi eşliğinde yığma, ahşap, demir, çelik,alüminyum, betonarme yapı ve asma-germe sistemler üzerinde gösterdi. Malzeme ve yapım yöntemlerine dair bilgiler de veren konuşmacı, mimarların tasarımda dikkat etmeleri gereken noktalara değindi.

Etkinliğin sonunda öğrencilerden gelen soruların yanıtlanmasının ardından Emre PUSAT’a Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekan Vekili ve Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nuray ÖZASLAN tarafından “Teşekkür Belgesi” verildi.

,