Figen KIVILCIM ÇORAKBAŞ, Odunpazarı’nın Kentsel Tarihîni Anlattı

Mimarlık Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Figen KIVILCIM ÇORAKBAŞ, düzenlenen “Odunpazarı Tarihî Kentsel Peyzajında Yeni Tasarımlar İçin İlkeler” konulu seminerde ODTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü’nde hazırladığı yüksek lisans tezi ile ilgili bilgiler verdi.

Anadolu Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü, 27 Mart  2017 Pazartesi günü “Odunpazarı Tarihî Kentsel Peyzajında Yeni Tasarımlar İçin İlkeler” adlı bir seminer düzenledi. Mimarlık Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Figen KIVILCIM ÇORAKBAŞ'ın konuşmacılığını üstlendiği etkinlik, İki Eylül Kampüsü Mühendislik Fakültesi Seminer Salonu'nda gerçekleştirildi. Seminere; Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mimarlık Bölümü’nden Arş. Gör. Dr. Gizem Deniz GÜNERİ, Arş. Gör. Dr. Öncü ÖZALP ve Öğr. Gör. Erkin AYTAÇ ile Anadolu Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden birçok öğrenci katıldı.

Seminer öncesi ODTÜ’den gelen öğretim elemanlarının yürütücülüğünü yaptığı 20 kişilik bir öğrenci grubu, Anadolu Üniversitesi Mimarlık ve Cam Bölümleri’ni ziyaret etti. Gezi, 3. sınıf öğrencilerinden olan ekibin 2016-2017 Öğretim Yılı Bahar Dönemi projesi olarak Odunpazarı’nda Cam Merkezi üzerine mimari fikirler geliştirmeleri amacıyla yapıldı.

Ziyaret sonrası düzenlenen seminerde Doç. Dr. KIVILCIM ÇORAKBAŞ, ODTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü’nde Prof. Dr. Neriman ŞAHİN GÜÇHAN danışmanlığında hazırladığı yüksek lisans tezi hakkında konuştu. Öncelikle tarihî dokuda yeni yapı üzerine yapılmış kuramsal çalışmalardan bahseden KIVILCIM ÇORAKBAŞ, Odunpazarı’ndaki tarihî dokunun niteliklerini ve Odunpazarı’nın kentsel dönüşümünü anlattı. Konuşmacı, hazırladığı sunumda Odunpazarı Kentsel Tarihî Peyzajı’nda yeni yapılar ve çevreler tasarlanırken göz önünde bulundurulması gereken ilkeler ile ilgili bilgiler paylaştı.

Etkinlik sonunda, her 2 üniversiteden de katılım sağlayan öğretim elemanları ve öğrenciler, “Odunpazarı’nda tarihî dokuda yeni yapı” konusunda sorular sordu ve yorumlar ile tartışmaya katkıda bulundu.