“Giysi Gibi” Giysi Sergisi Açıldı

Moda Tasarımı Bölümü’nden 7 öğrencinin birlikte oluşturduğu tasarımlarla açılan sergi, “giyside form-aform ilişkisi”ne vurgu yapıyor.

Anadolu Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Moda Tasarımı Bölümü öğrencileri, 20 Mart 2017 Pazartesi günü açılışı yapılan “Giysi Gibi” giysi sergisini düzenledi. Moda Tasarımı 3. sınıf öğrencilerinden Enis YAVUZBAŞ, İsminaz TİMUR, Bengisu A. KANTARCI, Saime YOL, Duygu GÜZEL, Selay YÜKSEL ve Ayşegül KERKİT’in toplamda 12 adet çalışmasından oluşan sergi; Tepebaşı Belediyesi Atila Özer Karikatürlü Ev’de açıldı.

Sergi katılımcılarının adına konuşan Enis YAVUZBAŞ, sergideki tasarımlar için “Oluşturduğumuz çalışmaları ürün olarak değil; eser olarak nitelendirmek isterim. Bu çalışmalar, ‘giyilebilir sanat’ bağlamında değerlendirilebilir. Tüm çalışmaların bireysel olarak tasarlanmasına karşın hepsinin çıkış noktası, ‘giyside form-aform ilişkisi’dir. Giyside ‘form-aform ilişkisi’ demek, tasarımın bütünlüğünü bozup ürüne yeniden bir form kazandırmaktır. Yaptığımız tasarımların kalıplarını, alışagelmiş kalıp kurallarından çıkararak ona aform ile yeni bir boyut kazandırdık.” diye konuştu.

“7 öğrencinin bu sergiyi oluşturmasının, başka öğrencilere de örnek olmasını diliyoruz”

YAVUZBAŞ, serginin açılmasıyla ile ilgili duygu ve düşüncelerini ise şu cümlelerle dile getirdi: “Öncelikle bu sergiyi açtığımız için çok mutluyuz. Çünkü biz, öğrencilerin de herhangi bir destek almadan tek başına sergi açabileceğini göstermek istedik. Eğitim aldığımız süreçte kazandığımız deneyimle yarattığımız eserlerin sergilenmesi, bizler için çok onur vericiydi. 7 öğrencinin bir araya gelip bu sergiyi oluşturmasının, başka öğrencilere de örnek olmasını diliyoruz.”

Sergi, 26 Mart 2017 tarihi mesai bitimine kadar sanatseverlerin beğenisine açık kalacak.

Haber ile ilgili Anadolu Üniversitesi e-Gazete'de yayınlanan haber için tıklayınız: