Sencer ERKMAN’dan Mimar Sinan Yorumu

Mimarlık Bölümü’nün düzenlediği konferansta konuşmacı olan Yrd. Doç. Dr. Sencer ERKMAN, Mimar Sinan’ın mimari yapılarını yorumladı.

Anadolu Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü, 26 Nisan 2017 Çarşamba günü "Sinan'ın Yazılmamış Mimarlık Kuramı ve Öğretisi" adlı bir konferans düzenledi. Etkinliğe, Erciyes Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Sencer ERKMAN konuşmacı olarak katıldı. İki Eylül Kampüsü Mühendislik Fakültesi Seminer Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa; Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekan Vekili ve Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nuray ÖZASLAN, misafir öğretim üyesi Doç. Dr. Dilay GÜNEY, Mimarlık Bölümü öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. ÖZASLAN’ın yaptığı açılış konuşmasının ardından sözü alan Yrd. Doç. Dr. ERKMAN, Mimar Sinan’ın mimari yapıları hakkında bilgi verdi. ERKMAN, slayt gösterisi eşliğinde hem Mimar Sinan eserlerinden örnekler sundu hem de kendi el çizimlerini paylaştı. Mimar Sinan çalışmaları üzerinde çalıştığı bilgisini veren konuşmacı, bu yapıları değerlendirdi.

Etkinlikte Prof. Dr. Nuray ÖZASLAN tarafından Yrd. Doç. Dr. Sencer ERKMAN’a “Teşekkür Belgesi” verildi.

Haber ile ilgili Anadolu Üniversitesi e-Gazete'de yayınlanan haber için tıklayınız: